Rokmi overená klasika, ktorá napriek svojej jednoduchosti nikdy nezovšednie. Je svieža, a tak poteší najmä v lete. Množstvo surovín a aj zloženie je možné ľubovoľne prispôsobiť.
Tentokrát sme použili nasledujúce prísady:
1 balík detských piškót
750 ml kyslej smotany
2 banány
1 konzerva jahôd
Kakao
Vanilínový cukor, vanilková aróma
Postup prípravy:
Najskôr si banány pokrájame na kolieska a jahody prekrojíme na polovičky, prípadne menšie kúsky. Smotany podľa potreby osladíme a pridáme vanilkovú arómu. Približne tretinu odložíme do inej misky a pridáme asi 2 lyžice kakaa (ak je potrebné, ešte pridáme trochu cukru). A ideme vrstviť.
Na dno tortovej formy poukladáme detské piškóty. Navrstvíme prvú tretinu smotany. Na to poukladáme pokrájané banány a jahody. Potom opäť vrstvíme detské piškóty, na ne druhú tretinu smotany – tentokrát kakaovú. Nasleduje vrstva ovocia. Pridáme ešte poslednú vrstvu piškót a zvyšok smotany. Túto vrchnú vrstvu smotany starostlivo zarovnáme a uhladíme a môžeme ešte posypať kakaom alebo grankom. Dáme zachladiť približne na dve hodiny.
Dobrú chuť ?