Pre labužnícke jazýčky sme pripravili a vyskúšali nový recept na chutné ovocné mini tortičky s malinami, jahodami a čučoriedkami. Vyskúšajte si ho pripraviť cez víkend aj vy.
Na prípravu mini tortičiek si pripravte tieto suroviny:
- 250 g hladkej múky
- 50 g mletých lieskových orechov
- 70 g práškového cukru
- 130 g studeného masla
- 1 vajce
- 1 žĺtok
- čerstvé maliny, jahody, čučoriedky, prípadne iné obľúbené ovocie
- práškový cukor na posypanie
- formičky o priemere 10-12 cm
Na krém si pripravte tieto suroviny:
- 350 ml mlieka
- 50 g kryštálového cukru
- 1 balíček pudingového prášku s vanilkovou príchuťou
- 200 g hustej kyslej smotany
- 50 g práškového cukru
Zmiešame preosiatu múku, mleté orechy a cukor. Pridáme do nich maslo, vajce a žĺtok a vymiešame cesto. To odložíme v mikroténovom vrecku na 2 hodiny do chladničky. Cesto rozvaľkáme (na hrúbku cca. 3 až 4 mm) a s vykrojenými kolieskami vyložíme dno a boky formičky. Takto pripravené ich dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky.
Cesto vo formičkách popicháme vidličkou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na zhruba 12 minút. Po upečení tortičky potrieme bielkom, aby nám cesto prirýchlo nenavlhlo.
Krémovú výplň si pripravíme tak, že 250 mlieka si zohrejme a vo zvyšku rozmiešame kryštálový cukor s pudingovým práškom. Túto zmes následne vmiešame do zohriateho mlieka a za stáleho miešania privedieme do varu a varíme pokiaľ nezhustne. Puding prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Následne ho vyšľaháme a po častiach vmiešame kyslú smotanu s práškovým cukrom.
Pomocou cukrárskeho vrecka naplníme tortičky krémom, ozdobíme ovocím a posypeme práškovým cukrom.
Prajeme Vám dobrú chuť.