Inšpirovaná talianskymi potulkami som sa opäť presvedčila, že v jednoduchosti je krása. A niekedy tie najchutnejšie recepty sú najjednoduchšie.
V slanej vode si uvaríme cestoviny. Zatiaľ nakrájam čerstvé paradajky. Ideálne sú pekné červené, voňavé a sladké.
Na panvicu si dám trošku olivového oleja a vložím do panvice nakrájané paradajky. Osolím a ak paradajky nie sú sladké, posypem aj trochou trstinového cukru. Nechám ich pustiť šťavu a málo zmäknúť. Hneď po tom ich odložím zo sporáka a počkám kým málo ochladnú.
Medzitým si nakrájam mozzarellu na malé kocky a jemne opražím píniové oriešky na olivovom oleji. Do vychladnutých paradajok vmiešam mozzarellu, oriešky a na koniec aj uvarené cestoviny. Na tanieri dozdobím a zároveň dochutím lístkami bazalky.
Prajeme Vám dobrú chuť