Jeden z najlepších dezertov, ktorý sa pravidelne objavuje na našom stole.
200g mletého cukru a 6 žĺtok šľaháme aspoň 8 minút. Vmiešame 2cl likéru Amearetta a opatrne vidličkou primiešame 1000g Mascarpone.
Na záver môžete ešte dochutiť Amerettom. Podľa chuti. Keď je krém dobre vymiešaný, na dno nádoby naukladáme piškóty namáčané v káve. Pokvapkáme Amerettom. Nanesieme polovicu krému. Opäť opakujeme piškótovú vrstvu a nanesieme zvyšok krému, ktorý vyhladíme. Cez sitko posypeme kakaom. Necháme v chladničke odstáť ideálne do druhého dňa, aby sa chute spojili.
Tento recept je tiež veľmi jednoduchý a chutí aj deťom. Vtedy však piškóty zvyknem namáčať do bezkofeínovej kávy. Vyskúšajte.
Prajeme Vám dobrú chuť