Segedín z tofu jedávame počas zeleninových dní. Nikdy by ma nenapadlo, že k segedínu sa môže hodiť nejaká ryža. Ale oplatí sa skúšať nové veci.
Ako prvé si dám variť naturálnu ryžu. Môžete ju variť ako klasickú ryžu, no treba počítať s tým, že to trvá o niečo dlhšie kým ju máte mäkkú (záleží od množstva, no 30-40 minút určite). Čo však vôbec nevadí, pretože zatiaľ si vo wok panvici restujem cibuľku na olivovom oleji. Pridám kyslú kapustu a restujem ďalej. Po chvíľke ju podlejem trochou vody, osolím a takto dusím.
Keď mi pekne zmäkne pridám sladkú červenú papriku, trochu mletej rasce a dochutím trstinovým cukrom (toho dávam viac, ale pekne po kúskoch, nech to nepresladím). Úplne na záver pridám nakrájané údené tofu a segedín premiešam. Keď mám všetko na tanieri, dozdobím krásne voňavou zelenou bylinkou (napr. bazalkou).
Prajeme Vám dobru chuť