Tento koláčik mám od mojej veľmi dobrej priateľky, od ktorej sa človek má čo učiť a to nie len v kuchyni.
Odporúčam vám ho vyskúšať, príprava je veľmi jednoduchá, rýchla a úspech 100% zaručený. 200g sušienok rozdrvím, pridám 3 polievkové lyžice trstinového cukru (samozrejme môže byť aj iný kryštálový), 3 polievkové lyžice rozpusteného masla.
Aby som to zbytočne nepredlžovala, sušienky sa za max. 3 minúty rozdrvia vo foodprocesore, k nim pridám najskôr cukor a potom maslo. Opäť nechám premiešať. Hmotu si natlačím na spodok formy a dám piecť na 10 min. pri 180°. Vyberiem a nechám chvíľu vychladnúť. Popri tom si opäť do foodprocesoru dám vymiešať 1kg jemného tvarohu, 250 ml kyslej smotany, 3 celé vajcia, 1 väčšiu šálku cukru (opäť trstinový), 1 vanilkový cukor, citrónovú kôru, trochu šťavy z citróna a 3 polievkový lyžice hladkej múky.
Všetko sa poriadne vymieša vo foodprocesore. Tvarohovú hmotu nalejem na vychladnutú sušienkovú hmotu. Rúra mi to upečie na 180° tak za 50 minút. Upečiem ho väčšinou na večer a do druhého dňa ho nechám odstáť v chladničke. Najradšej k nemu podávam jahodovú omáčku. Jahody rozmixujem a dochutím troškou trstinového cukru.
Ak nemám čerstvé, použijem mrazené, nechám ich rozpustiť (prípadne ohrejem v hrnčeku) a taktiež dochutím cukrom. Ovocie však môžete použiť aké chcete. Robievam aj čučoriedky s mätou, ktorá to úžasne osvieži.
Prajeme Vám Dobrú chuť