Veľmi jednoduchý recept. Možno ho už aj veľa z vás pozná. Príprava je rýchlovka. Robím ho rada cez víkend na raňajky.
Preosiata špaldová múka 500g (300g hladká, 200g hrubá), lyžička cukru (dávam trstinový) 1,5 lyžičky soli, lyžička sódy bikarbóny a 500g bieleho jogurtu (hustejšieho, grécky je super), semiačka kto aké ma rád (ja dávam tekvicové, ľanové, slnečnicové…). Najprv si preosejem múku, pridám všetky suroviny okrem jogurtu. Poriadne premiešam.
Nakoniec pridám aj jogurt a spojím, pomiešam. Cesto ešte okoštujem. Je dobré ho dochutiť, aby nebol moc sladký alebo bez chuti. Rada sa s tou chuťou vyhrám. Potom pekne preložím na papier na pečenie a pečiem cca. hodinku pri 170 stupňoch.
Medzitým si stihnem ísť napríklad zabehať. Kým sa vrátim všetci vstanú a majú čerstvý chlebík na stole.
Prajeme Vám dobrú chuť