Recept ktorý vznikol pri jednom z našich zeleninovo-ovocných dní. Je ľahký a nasýti.
Uvaríte si žltý hrášok v slanej vode, do ktorej dávam aj nasekaný majoránok. (Ideálne čerstvé lístky.) Varím ho tak, aby v ňom voda vyvrela a hrášok bol pekne mäkký a nie rozvarený.
Pred koncom pridám malé kúsky brokolice. Treba to odhadnúť, aby bola mäkká a ostala pekne zelená. Medzitým si na panvici opražím nadrobno nasekanú cibuľku na olivovom oleji (nie ten extra panenský na šaláty, ale ten na varenie). K cibuľke pridám nakrájané šampiňóny. Poopekám, prisypem mletú sladkú papriku, osolím a pridám aj ďalšie korenia (podľa chuti, nálady, vône, kto ako má rád) a na záver pretlačím strúčik cesnaku.
Keď mám šampiňóny poopekané, pridám uvarený hrášok s brokolicou a na panvici pomiešam. Na tanieri doozdobujem kyslou kapustou. Krásne mi to celé osvieži a zeleninovo ovocný deň bude určite aj očistným.
Prajeme Vám dobrú chuť