Kým som neochutnala, neverila som, že táto polievka zanechá vo mne taký veľký dojem. Z času na čas si s priateľmi doprajeme kulinársky víkend. A presne pri tejto príležitosti ma naučili výbornú polievku z tekvice Hokkaidó.

Základ je z cibuľky (3 menšie kúsky) nakrájanej na kocky, ktorú opražíme na oleji do jemnej hnedej farby. Pridáme očistenú nakrájanú tekvicu na väčšie kocky. Trochu opečieme. Zalejeme vodou, osolíme, pridáme mletú rascu, mleté čierne korenie, 1/4 chilli papričky a majoránok. Necháme zovrieť. Keď sa nám tekvica začne rozpadávať, rozmixujeme všetko do hladka.

Na záver pridáme 4 menšie strúčiky rozpučeného cesnaku. Necháme vo vare prejsť chuťou. Majoránka a chilli paprička dodajú polievke výraz. Je krásne krémová a jemne pikantná. Môžete ju podávať s opečeným chlebíkom.

Prajeme Vám dobrú chuť

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here